آثار اعتماد به نفس
شکوفایی استعدادها: اعتماد به نفس، منشاء بروز استعدادهای درونی است. به تجربه ثابت شده که استعدادهای متوسط همواره بر اثر یک تصمیم درست واراده محکم در راه تحقق آن،به موفقیتی به مراتب بالاتراز موفقیت استعدادهای برجسته نایل آمده اند. 1
عزت و سربلندی: اعتماد به نفس، موجب عزت و سربلندی میشود. امام باقر(علیه السلام) می فرمایند: چشم طمع نداشتن به دست مردم موجب عزت مومن است.
تکامل و پیشرفت:اعتماد به نفس، اساس هر پیشرفتی است.اگرملتی بدین صفت عالی آراسته گردد،تواناترمی شود. پیشرفت های حیرت انگیز بشری در سایه اتکای به نفس و فعالیت های مداوم آنان بدست آمده است.پیروزی ملت ایران بر رژیم طاغوت و حامیان بین المللی آنها و سرافزاری این ملت در همه صحنه ها علیه امریکا و ایادی اش بویژه در طول هشت سال دفاع مقدس نیز از برکات همین اعتمادبه نفس حاصل آمده است.
اراده: یکی از ویژگیهای انسان ارادهء اوست.انسان با این نیروی درونی می تواند چهره زندگی خود را آنگونه که می خواهد، تغییر دهد. اراده قوی و پولادین،یکی از رمزهای موفقیت همه بزرگمردانی است که صفحات تاریخ به نام آنان مزین گشته است.پیام آوران وحی اولیای خدا،مومنان و پرهیزگاران،اندیشمندان و بزرگان،مخترعان و مکتشفان همگی در پرتو این نیروی عظیم خدادادی، باسختی ها و ناملایمات مبارزه کردند ورمزپیروزی را به همگان آموختند. اراده در جایی فروخته نمی شود و در بازار نیست،بلکه با آگاهی و شناخت هدف ها و آثاراعمال،انگیزه ها ،قوی و درخت عمل از چشمه اراده سیراب می شود.
راه های تقویت اراده: مبارزه با نفس(هوس ستیزی):یکی از راه های تقویت اراده ،مبارزه با خواسته های نفسانی است پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله)فرمود: الشدید من غلب نفسه قوی کسی است که برهوای نفس خود چیره شود.
ویلیام جیمز روان شناس و فیلسوف معروف می گوید: یک نه گفتن به عادت بد موجب می شود شخص برای مدتی تجدید قوا نماید و بدین وسیله ضعف اراده خود را به تدریج برطرف نماید.
توجه به نقاط مثبت و منفی کارها: هنگامی که انسان به منافع یا ضررهای کاری توجه می کند،انگیزه او برای انجام یا ترک آن،بیشتر می شود و قهر اراده و تصمیم وی نیز در انجام رفتار و عادت های پسندیده یا ترک رفتار ناپسند قوی تر می گردد.
ایمان به هدف: جوان باید به هدفی که درزندگی دارد کاملاً مومن باشد و تمامی توان خود را در راه رسیدن به آن به کار گیرد و بابرنامه ریزی صحیح،مسیر تمامی حرکت هایش را به سوی رسیدن به هدف قرار دهد.
مقایسه نکردن خود با دیگران: مقیاس قرار دادن آنان که به جاه و مقامی رسیده اند و مقایسه کردن خود با آنان،پسندیده نیست زیرا شرایط رشد و ارتقا برای افراد،همواره یکسان نبوده و نیست تا نتایج به دست آمده یکسان باشد.باید دانست که هر کس شرایط خاص خود را دارد و مسئولیت او نیز متناسب با آن شرایط و امکانات خواهد بود.
تجربه اندوزی بعد از شکست: یکی از رموز کامیابی این است که از شکست ها نهراسیم زیرا شکست در زندگی هر کس،ایینه تمام نمای نواقص و اشتباهات اوست.بایداز هر شکستی ،نقص را دریافت و در رفع آن کوشید. توجه داشته باشیم که مردان بزرگ تاریخ،همواره از شکست ها به عنوان پل پیروزی خود سود جسته اند.ناپلئون بناپارت می گوید: آنقدر شکست خوردم که راه شکست دادن را یاد گرفتم.
تلقین: جوان می تواند با تلقین راه رسیدن به هر هدفی را برخودهموار سازد. مثلاً بگوید من با تلاش بیشتر می توانم به هدفم برسم. چنانکه اگر وزنه برداری از سنگینی وزنه ای معین نهراسد و با اعتماد به نفس و تلقین به خود به این باور رسیده باشد که می تواند، به احتمال زیاد، پیروز و موفق میدان را ترک خواهد کرد.
پایبندی به عبادات: تکالیف و عباداتی همچون نماز، روزه، حج، جهاد و..هر کدام به نوعی، تمرین تقویت اراده محسوب می شوند. زیرا کسی که مثلاً روزه می گیرد، در واقع با تمام هوس ها به مبارزه برمی خیزد و پر واضح است که دست رد زدن بر سینه هوسهای فریبنده، استواری روح تقویت اراده و ایمان را به دنبال خواهد داشت.
با سلام وعرض خسته نباشید
همه ی ما هتما از موضوع فیلتر شدن بعضی از سایت ها آگاهی داریم واین امر برای شما هتما یک مشکل اساسی است ولی نگران نشوید زیرا ما به کمک سرور های قدرتمند خود این مشکل را برای شما حل کردیم......
سلام
جالب بود. به من هم سر بزن اگه با تبادل لینک موافق هستی خبرم کن
منتظر شما هستم.
دوست شما مهراب