۱۰ توصیه به مصرفکنندگان
۱) انواع گوشت را از فروشگاههای معتبر و یخچالدار بخرید.
۲) حتی الامکان از محصولات بستهبندی شده و شناسنامهدار استفاده کنید.
۳) گوشت به هنگام مصرف باید خوب پخته شود. یادتان باشد که در طی سرخ کردن و کباب شدن، گوشت به طور کامل نمیپزد.
۴) امروزه بنابر پیشرفتهایی که در عرصه ژنتیک و وارد شدن نژادهایی با عملکرد قوی در پرورش دام، طیور و آبزیان شده، شاهد کاهش دوره رشد و عرضه به بازار این محصولات هستیم، به طوری که در برخی مناطق کشور دوره پرورش مرغ گوشتی تا ۳۶ روز کاهش یافته است. شنیدن چنین اخباری نباید شما را نسبت به این پیشرفتها بدبین کرده و به انتساب آن، به سوی مواد هورمونی و غیرمجاز سوق دهد.
۵) ترکیبات گوناگونی از جمله مکملهای غذایی شامل برخی آنزیمها، پروبیوتیکها، مخمرها و ... برای بهبود رشد دام، طیور و آبزیان استفاده میشوند حتی برخی از داروها علاوه بر خاصیت اصلی ممکن است به طور نسبی محرک رشد باشند اما نترسید هر دارویی که در بهبود رشد مؤثر است لزوماً هورمون نیست و ضرر ندارد.
۶) رژیم خود را با استفاده از سبزیجات، غلات و میوه متنوع کنید و آن را صرفاً به منابع پروتیین دامیمتکی نسازید.
۷) حداقل از خوردن پوست، جگر و حتی گردن مرغ خودداری کنید زیرا در صورتی که مرغ در اماکن نامطمئن پرورش یافته و کشتار شده باشد، میتواند محل تجمع هورمونها باشد.
۸) از آنجایی که هورمونها بیشترین عارضه را برای خانمها به همراه دارند، بهتر است این گروه از انواع گوشتهای نامطمئن استفاده نکنند.
۹) همواره در کنار غذاهای پرگوشت از بشقابی مملو از سبزیجات خام و پخته نیز استفاده کنید زیرا این گروه غذایی به دلیل آنتیاکسیدانهای متنوع میتوانند به سیستم ایمنی شما در برابر ترکیبات مضری که سلامتتان را به مخاطره خواهند انداخت، کمک کنند.
۱۰) در هنگام خرید از فروشگاههای معتبر، همیشه انواع گوشتهای قرمز و سفید را خریداری کنید تا به این ترتیب اصل تنوع در برنامه غذایی رعایت شود زیرا هریک از آنها از نظر مواد مغذی با یکدیگر متفاوتاند.
پرسشهای قبل از عقد و عروسى
.: سوال:
زوجهاى جوان قبل از مراسم عقد و عروسى باید درباره چه گفت و گو کنند؟ چه پرسش هایى را مناسبتر مىبینید؟
.: پاسخ:
موضوعات قابل طرح در گفت و گوى قبل از مراسم عقد مختلف است زیرا افراد عقیدهها، آرمانها، هدفها و خواستههاى گوناگون دارند. البته بعضى از مسائل و موضوعات عمومى است و ضرورت دارد جوانان قبل از ازدواج براى آگاهى یافتن از ویژگىهاى جسمانى، روانى، اخلاقى یکدیگر مطرح کنند و درباره آنها به گفت و گو بنشینند. ناگفته پیداست، این گونه جلسات حتماً باید تحت اشراف خانوادههاى دو طرف صورت گیرد زیرا مذاکره مستقیم و بدون اطلاع خانواده دختر و پسر مطلوب عرف و در اکثر موارد مورد پسند شرع و عقل نیست و به جاى این که زوج جوان را به حقیقت برساند، مایه انحراف و مشکلات دیگر مىشود. در این جلسات مىتوان درباره مسائل زیر گفت و گو کرد:
1. خط مشى کلى زندگى آینده
مراد تبیین مبناى زندگى آینده است براى مثال جوان متدین مىخواهد زندگى اش بر اساس قوانین اسلام بنا شود. در این جا باید از میزان پاى بندى افراد به ارزشهاى دینى و اخلاقى سؤال شود.
2. اهداف زندگى
یعنى هدف هایى که هر کدام قصد دارند در زندگى آینده شان دنبال کنند هدفها و آرمانهاى علمى و تحصیلى، اجتماعى، شغلى و براى مثال تا چه اندازه به ادامه تحصیل علاقهمند است و مشکلات تحصیل را تحمل مىکند. شغل مناسب و مورد علاقهاش چیست؟ جایگاه اجتماعى را داراى چه اهمیتى مىداند؟ از نظر اقتصادى و مالى به چه سطحى مىاندیشد و حداقل و حداکثر چقدر است؟
3. چگونگى رابطه با خانواده و بستگان
براى مثال به چه اندازه به رفت و آمد با اقوام و خویشان و نیز دوستان اهمیت مىدهید و بر آن اصرار مىورزید؟ به آداب و رسوم فرهنگى و اجتماعى رفتار با بستگان چقدر پایبندید؟
4. خواستها و انتظارهاى دو طرف از یکدیگر
5. شیوه تربیت فرزندان
مسؤولیت تربیت با چه کسى است و چگونه باید آن را آموخت؟
6. نقصهاى جسمانى و بیمارىهاى مزمن احتمالى یکدیگر
در این جلسات باید به نکات زیر توجه شود تا به شکل مناسب انجام گیرد و دو طرف به هدف خود دست یابند.
1. گفت و گو باید باخونسری و با آمادگى قبلى و در فضایى آرام و بدون خوف و فشار از طرف دیگران صورت گیرد.
2. گفت و گو پس از انجام خواستگارى رسمى از طرف خانوادها و تحقیق و آگاهى از بعضى شرایط که در مرحله تفحص به دست مىآید، انجام گیرد نه در ابتداى آشنایى به عبارت دیگر، در واپسین مراحل تحقیق و قبل از مراسم عقد باید گفت و گو تحقق یابد.
3. براى موفقیت بیشتر، دو طرف باید در ابتداى جلسه از یکدیگر بخواهند صادقانه به پرسشها و مسائل مطرح شده پاسخ دهند تا از صفات اخلاقى و خصوصیات یکدیگر آگاهى یابند.