شـروع سال نـو چینـی ها

چینی‌ها روز یکشنبه این هفته (دهم فوریه ۲۰۱۳) به استقبال سال جدید خود رفتند. جشن آغاز سال نو چینی یکی از بزرگترین و مهم‌ترین مناسبت‌های بخش بزرگی از جمعیت آسیا محسوب می‌شود. مردم چین با آتش‌بازی با “سال اژدها” وداع گفتند و به استقبال “سال مار” رفتند. در فرهنگ چین مار معانی گوناگونی دارد، از زیبایی و هوش و زیرکی گرفته تا غرور و خشم …

سال نو چینی از مهم‌ترین تعطیلات سنتی مردم چین است. گاهشماری چینی، گاهشماری ترکیبی شمسی قمری است و حرکت خورشید، ماه و ستارگان، تعیین کننده روزها، ماه‌ها و سال‌ها هستند. سال نو، با پدیدار شدن ماه در نخستین روز سال آغاز می‌شود و به همین علت گاه به آن سال نوی قمری نیز گفته می‌شود. جشن سال نو، عموماً پانزده روز به طول می‌انجامد و با جشن فانوس پایان می‌یابد. در بیشتر کشورهایی که چینی‌ها اکثریت را تشکیل می‌دهند یا اقلیت قدرتمندی هستند، سال نوی چینی جشن گرفته می‌شود؛ از آن جمله می‌توان به چین، هنگ کنگ، تایوان، برونئی، کره، مغولستان، نپال، بوتان، ویتنام، سنگاپور، اندونزی، مالزی، فیلیپین و تایلند اشاره کرد.

در تقویم چینی هر دوازده سال دوازده نام متفاوت دارد. داستان این نام ها هم به افسانه ای در مورد بودا مربوط می شود که گفته می شود، بودا هنگام ترک زمین از همه حیوانات دعوت کرده بود که به دیدنش بروند اما تنها ۱۲ حیوان اینکار را کردند که به همین خاطر تنها نام این دوازده حیوان برای نامگذاری سالها انتخاب شده است. این سالها به سال موش، گاو، ببر، خرگوش، اژدها، مار، اسب، گوسفند، میمون، خروس، سگ و خرس نامگذاری می شوند.

جشن سال نو در چین در زمانی متفاوت از سال نو میلادی برگزار می شود. در حالیکه اول ژانویه آغاز سال تقویمی است، آغاز سال نو سنتی که همه آنرا جشن می گیرند و پانزده روز بطول می انجامد اولین روز از دومین ماه قمری چین است که چون بر اساس تقویم قمری است در یک روز معین و مشخص نمی باشد. علاوه بر تعطیلات نوروزی، تقویم قمری در چین برای مشخص ساختن روز مناسب برای ازدواج، انجام معامله، خرید و یا ساخت منزل و بطور کلی برای مشخص سازی خوب و بد دست زدن بکارها مورد استفاده قرار می گیرد.

شروع سال قمری چین با سه ماه تفاوت نسبت به شروع ماه قمری در کشورهای اسلامی مصادف است و در حالیکه شروع سال قمری در کشورهای اسلامی از اول ماه محرم است در چین و کشورهای شرق آسیا از دومین هلال ماه در زمستان محاسبه می گردد. استفاده از تقویم قمری در چین به ۲۶۰۰ سال قبل از شروع تاریخ میلادی به زمان امپراتور هوانگ تی بر می گردد. در ایام پیش از برگزاری مراسم سال نو ده‌ها میلیون کارگر دوره‌گرد، دانشجو و … برای گذاراندن سال جدید در کنار خانواده‌های خود راه سفر را پیش می‌گیرند؛ که سال نو امسال جابجایی ۲۰۰ میلیون نفر را رقم زد. رویدادی که عظیم‌ترین جابه‌جایی همزمان انسان‌ها و بزرگترین مهاجرت انسانی در کره زمین به شمار می‌آید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد